Senior Engineer R&D met leidinggevende capaciteiten (1 fte)

Voor onze afdeling R&D zoeken wij een Senior Engineer R&D met leidinggevende capaciteiten (m/v) 1 fte

Gaat jouw R&D hart sneller kloppen van het ontwerpen, analyseren, meedenken en implementeren van het ontwikkelproces? Krijg jij daarnaast energie van het coachen en aansturen van de R&D Engineers en ben jij in staat het beste uit jouw collega’s te halen?
Zo ja, dan zou jij wel eens de perfecte kandidaat kunnen zijn voor de positie van Senior R&D Engineer bij ons bedrijf!

Wat ga je doen?
Als Senior R&D Engineer bij VGE ben je betrokken bij het totale R&D proces. Van het ontwikkelen en ontwerpen van nieuwe producten en technische onderdelen tot het verbeteren van onze bestaande producten. Jij vertaalt de wens van de klant naar een tastbaar product waarbij kwaliteit, maakbaarheid, innovatie en duurzaamheid worden meegenomen. Hierbij durf en kun jij out of the box denken en ben je in staat met jouw innovatieve denkvermogen om ons verder te helpen.
Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor jouw collega’s van de R&D afdeling. Jij coacht en begeleidt de 5 R&D Engineers en draagt jouw steentje bij in hun verdere ontwikkeling.
Je bent actief betrokken bij de professionalisering van VGE en denkt mee over verbeteringen van de organisatie.

Wat neem je mee?
Wij zoeken een persoon die bij ons past. Een persoon met de VGE mentaliteit die het belangrijk vindt om te leren en zichzelf te ontwikkelen. Een rijtje met opleidingsachtergrond, kennis en kunde ga je hier niet vinden, wel een opsomming van eigenschappen waarmee jij er wel komt bij ons:

 • Analytisch denkvermogen: het uitpluizen van het probleem. Waar zit de bottleneck en hoe kunnen we deze oplossen? Natuurlijk neem je hier de wensen van onze klant in mee.
 • Meedenken: we vragen je actief en proactief mee te denken in de professionalisering van onze organisatie. Termen als OGSM en Lean zijn jou niet vreemd. Samen komen we verder.
 • Communicatieve vaardigheden: je weet jouw idee over te brengen naar je collega’s en onze klanten en bent in staat om over de voortgang te communiceren. Of het nu in het Nederlands is of Engels, geen probleem voor jou.
 • Leergierig: jij wilt jezelf ontwikkelen. Niet alleen in je eigen vakgebied, maar je durft ook verder te kijken naar onze UV-C desinfectie oplossingen...
  Als jij die technische affiniteit hebt, helpen wij jou verder in ons vakgebied.
 • Coaching: met jouw coachende vaardigheden ontwikkel jij de medewerkers van de afdeling R&D en zorg je ervoor dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

Over VGE
Wij zijn dé expert op het gebied van UV-C desinfectie oplossingen voor schoon en veilig water. In ons gloednieuwe pand in Schijndel ontwikkelen en produceren wij nieuwe duurzame producten op het gebied van waterdesinfectie voor de particuliere, recreatieve en industriële sector.

VGE is een echte Brabantse organisatie waar humor, gemoedelijkheid, hard werken en professionaliteit samen gaan. We zijn een kleine organisatie en hebben korte lijnen. We zetten onze medewerkers graag centraal en spelen daarom in op hun behoeftes en kwaliteiten. We omschrijven onszelf graag als informeel en collegiaal. Successen? Die vieren we samen! Maar ook onze personeelsuitjes worden gewaardeerd door onze medewerkers.

Wat bieden wij?

 • Salaris tussen € 3.500,- en € 4.800,-
 • 26 vakantiedagen en 6,5 ADV dagen op basis van een fulltime dienstverband
 • 50% van jouw pensioenpremie wordt betaald door VGE
 • Iedere dag vers fruit in de kantine
 • Korting op je sportschoolabonnement
 • Werktijden in overleg te bepalen
 • Mogelijkheden voor scholing en verdere ontwikkeling

Zin om aan de slag te gaan?  

Denk je nu: dit is de baan waarop ik heb gewacht? Stuur dan voor 29 februari 2024 jouw sollicitatie met motivatie en cv naar hr@vgebv.nl, ter attentie van Moniek Hanssen.

Heb je nog vragen over de functie, neem dan contact op met Arjan van der Spank (Managing Director), telefoonnummer 088-222 1999. Ben je benieuwd naar je toekomstige werkomgeving? Klik dan hier.

Je bent altijd welkom voor een kop koffie/thee en een rondleiding.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

(Senior) Engineer R&D

Sollicitatie pagina

Logo VGE Site Blue Lagoon Blue Lagoon

Blue Lagoon UV-C technologie is een duurzame en veilige manier voor het desinfecteren van zwembadwater. UV-C breekt chlooramines af die de onplezierige geur van chloor veroorzaken. En het helpt om fysieke symptomen zoals rode ogen, huidirritatie en luchtwegproblemen te voorkomen.

Bezoek website

Xclear Logo NEW Zwart Xclear

Xclear levert de beste desinfectie-oplossingen voor helder vijverwater. Van professional tot hobbyist, Xclear biedt een breed assortiment aan water UV-oplossingen voor alle soorten vijvers. Daarnaast biedt het lucht en oppervlakte desinfectie systemen voor algemeen gebruik.

Bezoek website

Logo VGE Site VGE Pro VGE Pro

Het VGE Pro assortiment bestaat uit een complete selectie van industriële desinfectie systemen gebaseerd op UV-C technologie. De UV systemen maken water, lucht en oppervlaktes schoon, veilig, gezond en vrij van algen, bacteriën en virussen.

Bezoek website